(+30) 6936503290 info@drmalahias.com
Επιλογή Σελίδας

Έρευνα

Facts

 Ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής EUC Φρανκφούρτης, κος Μαλαχιάς, είναι ένας χειρουργός-ερευνητής, ο οποίος αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του στην εκπόνηση επιστημονικών ερευνών που θέτουν ως στόχο, τόσο την βελτίωση των αποτελεσμάτων των διαθέσιμων ορθοπαιδικών θεραπειών και την πρόληψη των επιπλοκών τους, όσο και τη μελέτη της αποτελεσματικότητας νέων πειραματικών θεραπειών. Παραμένει, έως και σήμερα, επίσημος ερευνητικός συνεργάτης (Adjunct Research Associate) του Stavros Niarchos Foundation Complex Joint Reconstruction Center, που είναι τμήμα του Hospital for Special Surgery, στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Δρ. Μαλαχιάς αναγορεύτηκε σε Επίκουρο Καθηγητή Ορθοπαιδικής (Adjunct Professor of Orthopaedics), από την Ιατρική Σχολή EUC Φρανκφούρτης (Γερμανία).

N

Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής (Ιατρική Σχολή EUC Φρανκφούρτης), κος Μαλαχιάς, έχει συμμετάσχει στον μεγαλύτερο αριθμό διεθνώς δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα ορθοπαιδικό της ηλικίας του. Συγκεκριμένα, είναι συμμετέχων σε 111 μελέτες, δημοσιευμένες σε έγκριτα αγγλόφωνα περιοδικά που είναι indexed στον έγκυρο ιστότοπο Pubmed της Αμερικάνικης Βιβλιοθήκης Επιστημών.

N

Ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής (Ιατρική Σχολή EUC Φρανκφούρτης), κος Μαλαχιάς, υπήρξε ο πρώτος έμμισθος Research Fellow του SNF Complex Joint Reconstruction Center (2018-2019) του Hospital for Special Surgery, New York, US. Το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα είναι βραβευμένο, επί 12 συναπτά έτη, ως το Νο1 Νοσοκομείο της Αμερικής για την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής.

N

To SNF Complex Joint Reconstruction Center είναι το μοναδικό κέντρο στον κόσμο που διαθέτει Revision Arthroplasty Registry (σύστημα καταχώρησης και μελέτης δύσκολων αρθροπλαστικών που αναθεωρούνται). Το έτος 2019, επί θητείας Δρ. Μαλαχιά, το SNF Complex Joint Reconstruction Center έλαβε μνημειώδη δωρεά, ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για υποστήριξη ερευνών πάνω σε σύνθετες θεραπείες αρθροπλαστικής.

N

Ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής EUC Φρανκφούρτης, κος Μαλαχιάς, έχει λάβει ετήσια ερευνητική υποτροφία ύψους 65.000 δολαρίων από το Stavros Niarchos Foundation Complex Joint Reconstruction Center της Νέας Υόρκης για έρευνα πάνω στην χειρουργική θεραπεία των αποτυχημένων αρθροπλαστικών γόνατος και ισχίου (γοφού).

N

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Hospital for Special Surgery, New York, ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής, κος Μαλαχιάς, συμμετείχε ως ερευνητής σε πάνω από 50 επιστημονικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο εν λόγω κέντρο και δημοσιεύτηκαν σε κορυφαία Αμερικάνικα και Ευρωπαϊκά Ορθοπαιδικά περιοδικά, indexed στο Pubmed. Η εν λόγω επίδοση κατατάσσει τον Δρ. Μαλαχιά στον παραγωγικότερο Fellow της χρονιάς του, επί του συνόλου των Ορθοπαιδικών Fellows (Research and Clinical) που υπηρέτησαν στο περίφημο Hospital for Special Surgery, New York.

N

Μετά το πέρας του fellowship του στο Hospital for Special Surgery της Νέας Υόρκης, και ως αναγνώριση της εκεί προσφοράς του, ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής (Ιατρική Σχολή EUC Φρανκφούρτης), κος Μαλαχιάς, συνεχίζει ως σήμερα να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στις ερευνητικές μελέτες του Stavros Niarchos Foundation Complex Joint Reconstruction Center, έχοντας τον τίτλο του Adjunct Research Associate.

N

Ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής (Ιατρική Σχολή EUC Φρανκφούρτης), κος Μαλαχιάς, έχει κερδίσει το Stavros Niarchos Foundation Complex Joint Reconstruction Center Annual Grant 2019-2020, ύψους 55.000 δολαρίων, εκπονώντας και συμμετέχοντας ως κύριος ερευνητής σε πρωτοπόρα εμβιομηχανική μελέτη πτωματικών παρασκευασμάτων που διερευνά την μηχανική σταθερότητα νέου τύπου προθέσεων που χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις αναθεώρησης (revision) αρθροπλαστικής ισχίου.

N

Ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής (Ιατρική Σχολή EUC Φρανκφούρτης), κος Μαλαχιάς, έχει λάβει την Εθνική Κλινική Υποτροφία της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας “Γεώργιος Νούλης” για μετεκπαίδευση στην Χαϊδελβέργη. Πέρα από τη χειρουργική εξειδίκευση, ως τμήμα των καθηκόντων του, συμμετείχε σε 8 διεθνώς δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες πάνω στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων, την αναγεννητική θεραπεία χόνδρινων βλαβών και την ελάχιστα-επεμβατική ολική αρθροπλαστική ισχίου.

N

Ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής (Ιατρική Σχολή EUC Φρανκφούρτης), κος Μαλαχιάς, συμμετείχε, αρχικά ως έμμισθος Research Fellow και κατόπιν ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης από την Αμερική, στο ερευνητικό έργο της Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Υγεία, στην Αθήνα. Στα πλαίσια της εν λόγω συνεργασίας του, εκπόνησε και διεκπεραίωσε άνω των 20 επιστημονικών μελετών πάνω στη χειρουργική θεραπεία παθήσεων του ώμου, που είτε δημοσιεύτηκαν είτε έχουν γίνει αποδεκτές και είναι υπό δημοσίευση σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, indexed στο Pubmed.

N

Ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής EUC Φρανκφούρτης, κος Μαλαχιάς, υπήρξε ο πρώτος Έλληνας Ορθοπαιδικός που έκανε διδακτορικό πάνω στις εγχύσεις PRP (βιολογικών παραγόντων) με χρήση υπερηχογραφικής καθοδήγησης. Έχει εκπονήσει και συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής σε 10 διεθνώς δημοσιευμένες μελέτες ( Pubmed περιοδικά) πάνω στη διαγνωστική και θεραπευτική χρήση του μυοσκελετικού υπερηχογραφήματος.

N

Ο Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής (Ιατρική Σχολή EUC Φρανκφούρτης), κος Μαλαχιάς, ήταν υπεύθυνος για την εκπόνηση του ερευνητικού έργου της Clinica Ars Medica (Λουγκάνο, Ελβετία), του σχετιζόμενου με την αρθροσκοπική θεραπεία της ρήξης προσθίου χιαστού συνδέσμου (σε συνεργασία με τον καθηγητή Matteo Denti). Αποτελέσματα της δουλειάς του έχουν υποβληθεί σε κορυφαία διεθνή περιοδικά.

Where to find our Practice

Επ. Καθηγητής, Δρ. Μιχαήλ-Αλέξανδρος Μαλαχιάς

Ιατρείο: Νέστορος 6

Χαλάνδρι 15231

Ελλάδα

Tel: (+30) 6936503290
E-Mail: info@drmalahias.com

Copyright Μιχαήλ-Αλέξανδρος Μαλαχιά, 2021